llista ciutadans eleccions municipals 2023 barcelona

Les primàries de Ciutadans per triar cap de llista a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals 2023 tindran dos aspirants. La diputada al Parlament Anna Grau i l’exregidor Koldo Blanco, que havien manifestat la voluntat de presentar-s’hi, han recollit els avals necessaris per ser proclamats candidats a les primàries. La campanya es farà del 10 al 14 de febrer i les votacions seran els dies 15 i 16 de febrer de forma telemàtica.

Hi podran votar els militants de Ciutadans a Barcelona amb una antiguitat mínima d’un any. Anna Grau va ser la primera en postular-se per ser la candidata de Cs a l’alcaldia de Barcelona. Ho va fer al desembre acompanyada del líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, que va dir que era “un dels bastions” de Ciutadans. Koldo Blanco va fer el pas aquest dissabte i es va presentar acompanyat dels tres regidors de Cs a l’Ajuntament de Barcelona.

Mesos convulsos a Ciutadans

Les primàries han de servir per tancar la crisi a Ciutadans després que a l’octubre dimitís la líder del partit a l’Ajuntament, Luz Guilarte, que havia estat designada candidata a les municipals. La renúncia va venir motivada per una revolta interna al grup municipal liderada per Paco Sierra, que reclamava fer primàries. Tot i que el partit el va acabar expulsant, Sierra continua com a cap del grup de Cs al consistori.