Anna Grau Bonanova

La formació taronja ha quedat fora del consistori aquest 28-M, però la seva líder a Barcelona, la diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya Anna Grau, insisteix a demanar el desallotjament dels dos edificis ocupats de la Bonanova, El Kubo i La Ruïna. Durant les darreres setmanes, Grau no ha fallat a la cita que ella mateixa es va proposar: els dimarts al vespre es manifesta a la plaça de la Bonanova (al barri de Sant Gervasi – la Bonanova) per demanar la desocupació de les dues finques. A diferència d’altres setmanes, avui hi han acudit molt poques persones, en total una desena, a qui els Mossos han impedit acostar-se als immobles ocupats.

Espero que no hagi de venir fins que em jubili i que desallotgin abans. Jo ara mateix tinc tot el compromís de seguir venint”
Anna Grau, diputada Ciutadans Parlament de Catalunya.

La nova protesta de Grau davant de les finques ocupades propietat de la Sareb s’ha produït el dia en què s’ha fet pública la sentència del procediment judicial d’un dels dos edificis (La Ruïna). La magistrada n’ha ordenat el desallotjament, tot i que els ocupes tenen 20 dies per presentar-hi al·legacions. Aquest dimarts també s’ha sabut que Ciutadans no es presentarà a les eleccions generals del 23 de juliol, després de la desfeta a les municipals.

Manifestacions polèmiques

El darrer mes, coincidint amb la campanya electoral, ha estat mogut per als veïns de la plaça de la Bonanova. Han conviscut amb diverses manifestacions de signe contrari i amb grans desplegaments policials en alguns casos. De fet, una concentració, amb membres de Ciutadans i Vox, va acabar amb enfrontaments policials. Els ocupes han denunciat que les últimes setmanes han patit l”assetjament” de Vox, Ciutadans i Valents.

En una manifestació antifeixista del 23 de maig, els participants en la protesta van fer destrosses en almenys dues entitats bancàries, una amb cops de mall contra l’aparador i amb pintades a la façana, en el seu pas cap a la plaça Espanya. També van arrencar cartells electorals.