Òmnium Cultural supera, per primera vegada, els 100.000 socis, una xifra que ha celebrat a l’Assemblea General Ordinària.

Tot i això, l’entitat ha tingut una menció especial per a Jordi Cuixart, empresonat a Soto del Real. L’entitat ha reiterat el compromís per assolir la “normalització política del país” i ha demanat altre cop a l’Estat que accepti “d’una vegada per totes” els resultats del 21-D. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha denunciat que s’està en una creixent “situació de vulneració de drets fonamentals”, un fet que hauria de “fer avergonyir qualsevol demòcrata”.

L’ANC també ha reunit aquest dissabte el Secretariat Nacional. Abans, el vicepresident, Agustí Alcoberro, ha aprofitat per fer una crida a la mobilització convocada per l’entitat per aquest diumenge. L’ANC vol exigir la formació d’un govern amb l’objectiu de tirar endavant la república. Alcoberro també ha criticat la decisió del Tribunal Suprem d’impedir que Jordi Sànchez pugui assistir al ple d’investidura que estava convocat per aquest dilluns. El vicepresident assegura que és una “ingerència inacceptable”.