El president del Parlament, Roger Torrent, considera que, un cop esgotades les instàncies estatals i després que el Tribunal Suprem hagi denegat a Sànchez la llibertat i també un permís penitenciari per assistir al ple, cal recórrer als tribunals internacionals, tal com la defensa del candidat ha anunciat que farà dilluns a primera hora.

En un comunicat, el mateix Parlament ha afirmat que la demanda de mesures cautelars davant el TEDH “està reservada per casos molt específics en què es pot produir un dany irreparable“. Afirmen que Sànchez és un diputat electe i que, per tant, “ha de poder ser escollit president si així ho decideix una majoria”. Per això consideren que, si no se li permet assistir al debat, es podria vulnerar el seu dret a la participació política.

Torrent ja va adreçar-se la setmana passada al magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, perquè permetés a Sànchez ser al parlament el proper dilluns a les 10. En l’escrit, remarcava que “proposar candidat i fixar la data del ple són dues facultats que ostenta únicament el president del Parlament de Catalunya” i que Sànchez va ser escollit a les eleccions del 21-D.