La CUP considera que no hi ha “diferències de fons” amb la proposta que van rebutjar el 3 de març, quan el Consell Polític i el Grup d’Acció Parlamentària del partit van decidir abstenir-se en un eventual ple d’investidura amb Jordi Sànchez com a candidat. En concret, troben mancances en àmbits com la construcció i materialització republicana, la concreció del procés constituent, o les polítiques socials i econòmiques.

En un comunicat, el partit també ha explicat que van rebre el document dimecres a les 23.56 h, “quatre minuts abans de l’inici de la vaga general feminista“. Com que la formació donava suport a l’aturada, van decidir esperar fins a aquest divendres per analitzar el document.

La CUP considera injustificada la decisió de Llarena sobre Sànchez

El partit també s’ha pronunciat sobre la decisió del magistrat Pablo Llarena d’impedir a Jordi Sànchez assistir a la sessió d’investidura. Denuncien que no té “cap mena de justificació” que l’Estat vulgui “intervenir de nou” en el debat d’investidura “i vulnerar la seva pròpia legalitat i les seves pròpies normatives”, i remarquen que “no té legitimitat ni autoritat per vetar candidats a la presidència de la Generalitat que han estat escollits pel poble”.

Els cupaires també reivindiquen que els tempos, debats i sobirania del Parlament “no poden estar imposats ni condicionats pel govern de l’Estat espanyol ni pel Tribunal Constitucional” i han instat les forces “democràtiques i republicanes” a tirar endavant “els processos polítics independentment de xantatges i condicionants de les institucions polítiques i judicials”.