“Com a síndic soc davant d’un dels fets més greus que he contemplat en la meva vida institucional i política“. Així de contundent ha començat a explicar Rafael Ribó la seva resposta a la interlocutòria del jutge Llarena que denega la sol·licitud de Jordi Sànchez de gaudir dels permisos de llibertat per assistir, com a candidat, a la sessió d’investidura del proper dilluns, 12 de març. Assegura que es vulneren, greument, els drets polítics del candidat perquè la restricció és “injustificada, arbitrària i discriminatòria”.

Ribó constata que només Torrent té competències sobre el debat i que “el poder judicial no pot substituir de cap manera aquesta funció democràtica, hi ha una transgressió claríssima d’aquest principi elemental: estatutari, constitucional i internacional”.

”Presentarem un recurs d’empara al TC”, afegeix. Si la negació de la llibertat segueix persistint es formularà una demanda davant del Tribunal Europeu de Drets Humans amb sol·licitud de mesures cautelars per permetre al candidat Sànchez presentar-se a la investidura com a president de la Generalitat de Catalunya.