La vaga feminista convocada aquest 8 de març omplirà el centre de la ciutat de protestes i accions durant tota la jornada. Dels actes del matí, en destaca la concentració unitària, secundada per CCOO i UGT, que s’ha fet a la plaça de Sant Jaume. Durant la concentració, s’han sentit moltes consignes en clau feminista com per exemple “Avui les dones parem el món” o “Bretxa salarial, terrorisme patronal”. Les dones han estat les encarregades de la lectura del manifest en què les treballadores han reivindicat els seus drets laborals.

Fins a la plaça de Sant Jaume s’hi han desplaçat diverses columnes. La primera, la del sector de les treballadores de la neteja, que s’han concentrat a les 11 h a la plaça d’Urquinaona. Han fet coincidir la vaga feminista amb les quatre jornades de vaga que el col·lectiu ha convocat per protestar per la negociació del seu conveni laboral.

El personal de la funció pública de Correus també ha organitzat una columna per anar junts a la plaça de Sant Jaume. La convocatòria era a la plaça d’Antonio López i allà han vestit de lila l’edifici de Correus i la base de l’estàtua d’Atonio López, retirada recentment.

Manifestació Correus Vaga Feminista 8M

 

L’acte central dels actes del matí ha estat la concentració convocada pels sindicats de CCOO i UGT a la plaça de Sant Jaume, una protesta en què ha pres part també l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha dit que és un dia històric per al feminisme ja que “les dones hem dit prou violència, explotació i discriminació”.

Colau Vaga Feminista manifestació Sant Jaume

 

Les periodistes participen en una concentració als Jardins de Montserrat Roig

Les dones periodistes han convocat una concentració als Jardins de Montserrat Roig, al carrer del Rosselló, on s’ha llegit un manifest per denunciar els sostres de vidre, la bretxa salarial, la poca presència de veus de dones en els mitjans de comunicació i la manca de conciliació familiar i laboral. El col·lectiu és present en la jornada de vaga a les xarxes socials amb l’etiqueta #lesperiodistesfemvaga.