El PSC ja va optar per aquesta via abans, després que el 20 de febrer la Mesa del Parlament va ajornar l’admissió a tràmit de la reforma de llei de presidència presentada per Junts per Catalunya. Segons Iceta, els independentistes estan obsessionats amb una “via de fracàs” i no hi ha manera de sortir d’aquest cercle.

“Estem en fals des del 31 de gener. Demanem que es resolgui aquest buit que està perjudicant els nostres drets i deures i, per extensió, el de tots els ciutadans” ha explicat Iceta. En una roda de premsa a la seu del partit, el seu líder s’ha mostrat preocupat i ha afirmat que no veu sortida a aquesta situació, i afegeix que si continua així, es podria estar fins a quatre anys sense govern.

Preguntat sobre el recurs presentat al Tribunal d’Estrasburg per la defensa de Jordi Sànchez, Iceta ha assegurat que hi veu poc recorregut. Afirma que encara no s’han esgotat tots els recursos judicials a Espanya i per tant creu que difícilment el Tribunal Europeu de Drets Humans prengui alguna mesura cautelar que permeti la investidura de Jordi Sànchez.

Per aquesta legislatura Iceta diu que el PSC reclama que es posi l’accent en tres prioritats. Vol que es compleixi amb la legalitat, que qui governi pugui desenvolupar amb plenitud les seves funcions, i que es formi govern tan aviat com sigui possible per posar fi a l’aplicació del 155. Malgrat tot, Iceta ha lamentat que les formacions independentistes continuen apostant per la “via unilateral i il·legal”.