ORIOL AMORÓS, precandidat a les primàries d'ERC "Del que es tracta és d'obrir un debat, d'obrir-lo amb transparència, d'obrir-lo amb 'fair play' per part de tots. Estic segur que aquest procés serà exemplar." ALFRED BOSCH, precandidat a les primàries d'ERC "Estem veient un procés serè, tranquil i democràtic." ORIOL AMORÓS, precandidat a les primàries d'ERC "Entenem que la fórmula guanyadora és tenir un alcaldable que estigui al 100% als barris i a la ciutat i que estigui acompanyat, que rebi l'ajut i el suport de qui és avui la veu del procés a Madrid, que a més pot ser la veu catalana a Madrid." ALFRED BOSCH, precandidat a les primàries d'ERC "Estem d'acord en què el millor és la suma, bé, anem avançant. Ens anem posant d'acord, si més no en el marc conceptual i ja ho acabarem de parlar. I si us sembla bé, ho parlarem privadament."

El primer a arribar a la seu de la Federació de Barcelona d’ERC ha estat Oriol Amorós, que ha lliurat els 311 avals recollits durant les últimes setmanes. “Es tracta d’obrir un debat amb transparència, amb ‘fair play’ i estic segur que serà exemplar”, ha declarat. El també diputat al Parlament ha llançat novament una oferta al seu rival per sumar-se a la candidatura com a número dos. “La fórmula guanyadora és tenir un alcaldable que estigui al 100% als barris acompanyat de la veu del procés a Madrid”, ha argumentat Amorós.

El diputat d’ERC al Congrés Alfred Bosch ha agafat el guant llançat per Amorós i s’ha mostrat disposat a parlar-ne. “Estem d’acord en què el millor és la suma, bé, anem avançant”, ha dit Bosch, que va ser qui primer va oferir al seu contrincant a les primàries ser el número dos a la llista. Bosch, que ha lliurat 371 avals, no ha volgut concretar si d’aquest diàleg en pot sortir un acord abans o després de les primàries previstes per a l’11 de juliol. En tot cas, el diputat republicà a Madrid ha defensat que les primàries siguin “un procés serè, tranquil i democràtic” i ha destacat que gairebé tres quarts parts dels militants d’ERC a Barcelona hagin participat en el procés de recollida d’avals.