El candidat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha assegurat aquest divendres en una roda de premsa a l’Agència EFE que no facilitarà ni per activa ni per passiva un govern amb presència de Junts per Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat que no participaran d’una lògica en què “les esquerres se subordinin a les dretes”. No obstant això, Domènech, ha dit que no preveu un escenari de repetició d’eleccions i confia que els resultats del 21-D permetin construir un govern transversal d’esquerres.

“No hem vingut a abstenir-nos”, ha recordat Xavier Domènech, quan li han preguntat si facilitaria amb l’abstenció un govern en minoria d’ERC, JxC i la CUP, amb presidència per als republicans. Diu que la seva voluntat és participar activament de la governabilitat en un context d’un pacte d’esquerres transversal. Com ja ha dit diverses vegades en aquesta campanya, considera que només aquesta opció permetria desbloquejar la situació, superar la lògica de blocs i posar l’agenda social al centre de l’acció política.

De fet, ha assegurat que tant a ERC com al PSC hi ha molta gent que, tot i no dir-ho obertament, aposta per l’opció d’un tripartit d’esquerres i s’ha mostrat convençut que molts votants d’aquestes formacions també ho volen. Ha reconegut, però, que perquè aquesta proposta sumi els cal un molt bon resultat. Les enquestes, de moment, no l’auguren però Domènech ha recordat altres conteses electorals en què tampoc els pronosticaven resultats i van acabar guanyant els comicis.

I el dia de reflexió, ‘La guerra de les galàxies’

Xavier Domènech és un fanàtic de ‘La guerra de les galàxies’.  Espera poder anar a veure l’última entrega de la saga el dia de reflexió. Ha dit, però, que serà la seva família qui ho decidirà, perquè és a qui pertoca escollir a què dediquen el dia previ als comicis.