Iceta s’ha compromès a “prendre les decisions i emprendre totes les iniciatives”  dirigides a reconciliar els catalans. En aquest camí, ha assegurat que prefereix “equivocar-se trobant la reconciliació” que no pas “encertar mantenint les ferides obertes”, ha dit el líder dels socialistes.

Finançament per a les escoles bressol

Els socialistes han presentat diverses propostes en matèria d’educació com ara tornar a la despesa que hi havia el 2010, és a dir, uns 1.300 milions d’euros més del que gasta ara mateix la Generalitat. El PSC s’ha centrat en especial en l’etapa dels 0 als 3 anys. Acusen la Generalitat de no destinar diners al finançament de places públiques d’escoles bressol.

Per això, aplaudeixen la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dona la raó a dos Ajuntaments -L’Hospitalet i Cornellà- que van presentar recursos. La resolució judicial obliga la Generalitat a abonar el deute que els consistoris van contreure els cursos del 2011 al 2015 per finançar les places públiques a les escoles bressol. Una decisió que la Generalitat ha anunciat que recorrerà.