El primer míting dels populars ha estat al districte de les Corts, una de les zones de Barcelona on el PP és més fort. A banda d’Albiol també hi han participat el líder popular a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.

Precisament, Montserrat ha retret a l’independentisme haver-se “endut la bona imatge de Barcelona” i ha recordat que ha afectat a grans projectes econòmics de la ciutat, com el Mobile World Congress o la seu de l’Agència Europea del Medicament. La ministra també ha carregat contra Ciutadans per haver qualificat d’escombraria el vot popular: “Quan alguns no existien, nosaltres ja defensàvem la unitat d’Espanya. Que ningú no ens doni lliçons d’escombraries”, ha etzibat.

Albiol rebaixa l’acusació als Mossos

Si bé aquest dijous a la tarda Xavier García Albiol ha comparat el govern de Puigdemont amb la Gestapo per un possible cas d’espionatge, menys de tres hores després ha rebaixat l’acusació. Davant d’uns 200 militants, ha dit que “de l’independentisme i de Puigdemont ens esperem de tot”, alhora que ha posat en quarantena la veracitat de la informació: “En aquests moments no em consta que ho sigui”.

El candidat popular també s’ha adreçat a la militància per animar-los a fer campanya entre amics i familiars perquè “els vots del dia 21 siguin un aval a Rajoy i al 155”. Pel que fa al possible acord entre les forces constitucionalistes, Albiol ha insistit que “serà necessària la participació d’un PP fort” i ha retret una vegada més a Miquel Iceta que es plantegi un indult per als consellers encausats: “No permetrem al PSC respondre amb indults als insults”.