El candidat de Junts per Catalunya avisa que aquest 155 prèmium, segons ell, comportarà un atac definitiu a la llengua i al model educatiu. “Aquesta no és la Catalunya que volem, per la qual ens sacrifiquem, per la qual hem anat a l’exili i a la presó”. “Des de JxC ens proposem fer un país millor. El tripartit del 155 ens planteja un país menor. D’això va la tria del 21-D”, ha afirmat Puigdemont. Per això ha fet una crida a “tota la gent que creu que ens cal un país millor” perquè els ajudin a aturar “l’amenaça més seriosa que plana sobre el nostre progrés col·lectiu”.

Per primera vegada en un míting, també hi ha intervingut Lluís Puig, el conseller de Cultura destituït pel 155, que és a Brussel·les amb Puigdemont. Puig, fill de Terrassa, tot i que va de número dos per Girona, ha rebut l’ovació del públic. El mateix ha passat amb Josep Rull, també nascut a Terrassa, que ha agraït, emocionat, el suport dels seus conciutadans mentre era a la presó.

“Rajoy, tu no manes a Catalunya”

Rull ha carregat contra Miquel Iceta, que els darrers dies ha demanat que s’indulti els polítics i líders de les entitats que encara són a la presó. Considera que demanant això, està dient que nosaltres som culpables de rebel·lió, sedició, malversació. Però nosaltres som innocents, només hem complert el mandat democràtic del poble de Catalunya”. També ha estat sarcàstic amb Ramon Espadaler, número tres a la llista del PSC, de qui diu que “té una concepció del món diferent. Diu: ‘Aquests són els meus ideals i, si no li agraden, en tinc uns altres'”.

Elsa Artadi, directora de la campanya i número 10 a la llista de JxC, ha presentat el 21-D com les eleccions més importants de la nostra història. Ha deixat clar que només una victòria de la candidatura de Puigdemont donarà un missatge contundent a Madrid: “Rajoy tu no manes a Catalunya. Artadi ha demanat al públic que aprofiti la setmana que queda per convèncer la gent del seu entorn perquè votin JxC i perquè els resolguin dubtes sobre el PSC i Cs: “Avui a Catalunya el Rajoy no es diu García Albiol, es diu Inés Arrimadas i Miquel Iceta. Cada vot que vagi a un d’aquests equivaldrà a la voluntat de fer president Rajoy”.