El candidat socialista considera injustificades les paraules de Carles Puigdemont que, dimecres, va atribuir a Iceta la responsabilitat del 155. Ha dit que ell s’estima més centrar-se a fer propostes a favor de la reconciliació i no criticar els seus adversaris polítics.

Iceta ha fet aquestes declaracions a Sant Joan Despí, on ha fet una conferència sobre medi ambient. Ha afirmat que cal canviar el model energètic encara que això impliqui molèsties: “La gent diu que hauran de canviar el cotxe i d’hàbits i és cert, però els beneficis compensaran“.

Yenka amb Puigdemont, vals amb Junqueras i lambada amb Arrimadas

Com fan tots els candidats durant la campanya electoral, Miquel Iceta ha pujat aquest dijous a l’autobús dels periodistes que el segueixen. Ha portat esmorzar, ha repartit vesc i ha mantingut una conversa informal de camí a l’acte a Sant Joan Despí.

Durant el trajecte, els periodistes li demanat que especifiqués quin ball compartiria amb la resta de candidats. Amb el candidat d’ERC, Oriol Junqueras, diu que hi ballaria un vals; amb la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, una lambada, i amb el candidat de JxC, Carles Puigdemont, una yenka pels passos endavant i endarrere. Amb el líder del PP, Xavier García Albiol, hi ballaria la Macarena i amb el candidat de la CUP, Carles Riera, ballaria qualsevol ball de discoteca però no un mambo. Al candidat dels comuns, Xavier Domènech, li deixaria triar però li demanaria el vot per a la investidura.