JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Creiem que els socialistes han de dirimir molt ràpidament tota aquesta qüestió perquè això afecta la credibilitat del PSC, però afecta la credibilitat dels partits polítics i afecta la credibilitat de la política." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "El PSC ha d'explicar qui urdia en urdú dins del PSC, qui promovia la votació de pakistanesos en unes primàries quan aquests immigrants ni sabien ni per què ni on ni què havien de fer amb el seu vot."

“El vot de pakistanesos no és només un exemple de mala praxi, és molt més”, ha sentenciat Alberto Fernández Díaz, l’endemà que l’autoritat electoral de les primàries reconegués “praxis incorrectes” en el procés. El líder del PP ha reclamat explicacions al partit més enllà de parlar de males praxis. “El PSC ha d’explicar qui promovia la votació de pakistanesos quan aquests immigrants ni sabien ni per què ni on ni què havien de fer amb el seu vot” ha demanat Fernández Díaz.

D’altra banda, el president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, ha acusat els socialistes de promoure unes primàries amb “un resultat opac”. Portabella ha explicat que els estatuts d’Esquerra inclouen la necessitat de fer primàries si hi ha més d’un candidat, i ha defensat que s’han de fer de manera transparent i àmpliament participativa. “No podem acceptar que ara es qüestionin les primàries perquè qui les ha fet per primera vegada no les ha fet de manera transparent i nítida”. Per això, Portabella ha exigit al PSC que resolgui les possibles irregularitats perquè, ha afegit, aquestes “afecten la credibilitat dels partits i de la política”.