Rocío Martínez-Sampere ha subratllat que “avui pot ser un dia important, perquè per primer cop la ciutadania pot triar el millor candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona”. Això, segons la candidata, representa una obertura molt important de la política a la ciutadania i, per això, és molt important que el primer cop que es fa surti bé.

Segons la candidata, hi hagi la participació que hi hagi, els resultats seran vàlids. Però les primàries seran veritablement “útils” per canviar la política si avui hi voten milers de persones. Conscient que la mitjana d’edat avui als punts de votació era alta, Martínez-Sampere ha posat en relleu els esforços que els candidats han dut a terme durant la campanya per atreure el vot de ciutadans més joves, i ha assegurat que ella és la candidata més jove dels cinc.

Martínez-Sampere ha explicat que, tot i que ella no viu a la Barceloneta, ha triat aquest barri per venir a votar perquè la plaça que hi ha davant del mercat és un símbol de la diversitat d’activitats i la convivència entre veïns que caracteritza Barcelona.