albert Botran CUP

(Agències/Redacció) El candidat de la CUP al Congrés per Barcelona, Albert Botran, ha anunciat aquest dimarts que deixa de ser el portaveu del partit i passa a un segon pla dins de la CUP: “Penso que a la unitat popular li fa falta un revulsiu i una refundació. Ho ha de fer un grup de persones que siguin valentes i hàbils a parts iguals”. Així ho ha expressat en un fil de Twitter aquest dimarts. Botran pren aquesta decisió després dels mals resultats electorals, ja que la CUP ha deixat de tenir representació al Congrés dels Diputats.

Botran explica en el fil que “cal entendre què li està passant a l’independentisme i a la unitat popular i que cal repensar-se”. El líder de la CUP ha assegurat que “manca credibilitat i estratègia” i que actualment hi ha “massa partidisme i poc debat” pel que fa a l’independentisme.

Botran ha defensat l’espai polític de la CUP assegurant que és “essencial per al país” i ha expressat la seva satisfacció “pel treball unitari per l’amnistia, la defensa de la llengua i posicionaments que han aportat profunditat en temes com l’ecologisme, els feminismes, la guerra, la repressió i les pensions”, entre d’altres.