tgue immunitat carles puigdemont clara ponsati toni comun

(ACN/EFE) El magistrat instructor de la causa de l’1-O, Pablo Llarena, ha conclòs el sumari de Clara Ponsatí per un presumpte delicte de desobediència i l’ha deixada a un pas del judici. El jutge ha assenyalat que, una vegada practicades les diligències necessàries, no es considera que calgui cap indagació més i és procedent remetre testimoni de la causa a la Sala Penal.

Llarena ha conclòs el sumari gairebé sis anys després d’iniciar-lo. El 21 de juny va dictar una ordre nacional de detenció contra l’exconsellera del govern català que presidia Carles Puigdemont durant l’1-0 perquè l’actual eurodiputada no va comparèixer davant el Tribunal Suprem quan va ser citada per notificar-li que seria processada per un suposat delicte de desobediència en la causa del procés.

Detenció de Ponsatí a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns al matí l’eurodiputada de Junts al carrer del Comte Borrell de Barcelona. Va ser poc després que publiqués un missatge a les xarxes socials dient que era a la capital catalana. Ponsatí va quedar en llibertat després de comparèixer davant del jutge de guàrdia. Va negar-se a declarar per recomanació legal.

La fiscalia del Suprem demana a Llarena reactivar les ordres de detenció contra Puigdemont i Comín
El ministeri públic pren la decisió després de la sentència del TGUE que els retira la immunitat