Albert Botran independentisme

(ACN / redacció) El cap de llista de la CUP a les eleccions estatals per Barcelona, Albert Botran, ha demanat als dos partits independentistes que han obtingut representació al Congrés, ERC i Junts, que “facin valdre la força de l’independentisme”. “Va ser un error no fer-ho com calia en el seu moment”, ha lamentat Botran en declaracions a TV3. El candidat cupaire, que no repetirà al Congrés després que la CUP no hi hagi aconseguit representació, ha remarcat que l’independentisme “no es pot apartar” de la reivindicació de l’autodeterminació només “perquè hi hagi l’amenaça de Vox i el PP”.

Cal un rumb nou per a l’independentisme

Sobre la baixada en vots i escons de l’independentisme, Botran ha admès que no hi ha objectius ni a curt ni a mitjà termini i això porta “desorientació i desànim”. Per això, creu que calen “objectius, ambicions i estratègies noves”.

En relació amb els mals resultats de la CUP, Botran ha dit que caldrà fer autocrítica i “repensar moltes coses”, però ha recordat que la CUP “ve d’una trajectòria històrica molt antiga” i, per tant, “no acaba res”.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?