albert batlle

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, creu que la percepció d’inseguretat que tenen els barcelonins ha de ser un estímul per millorar la feina a fer a la ciutat, però recorda que no es correspon amb les dades. Tot i que el darrer Baròmetre municipal va situar la inseguretat com la primera preocupació ciutadana, els delictes a Barcelona estan baixant.

Batlle ha citat les dades del Ministeri de l’Interior de fa només uns dies, que posaven de relleu que els fets delictius han disminuït més d’un 18 % en nou mesos.

Més efectius policials a Barcelona

Batlle recorda que la ciutat ha incrementat els efectius policials, i s’ha dotat d’equipaments nous, com la nova comissaria del carrer de les Tàpies, a Ciutat Vella. “S’ha fet una molt bona feina”, conclou. A més, els socialistes han demanat a la Generalitat que s’incrementi la plantilla dels Mossos d’Esquadra a la ciutat amb 600 agents, i ho han posat de condició per aprovar els pressupostos.

Reforçar la lluita contra el narcotràfic a Ciutat Vella

El primer tinent d’alcalde no vol treure importància a la percepció d’inseguretat ciutadana, i creu que se n’ha de fer un anàlisi rigorós. “Els baròmetres a vegades pugen molt i costa molt després baixar la corba”, admet. Tot i això, recorda que l’enquesta municipal “es fa sobre elements de percepció, no sobre elements de realitat objectiva”.

“Possiblement hem de reforçar determinats elements en algunes zones de Barcelona“, admet, i posa d’exemple la petició que es va fer a la darrera Junta de Seguretat de reforçar la lluita contra el narcotràfic en alguns punts de Ciutat Vella.