desfilada louis vuitton parc guell

La polèmica desfilada de Louis Vuitton al Parc Güell ha generat moltes crítiques veïnals i d’entitats, però l’Ajuntament de Barcelona creu que és una oportunitat perquè Barcelona refermi el seu atractiu per captar grans esdeveniments de projecció internacional com són la Copa Amèrica. El consistori considera d’interès “potenciar activitats empresarials diverses i de relleu que aportin valor a la ciutat i la projectin a quant a actius vinculats a diferents àmbits —empresarial, cultural, esportiu, gastronòmic, científic i tecnològic, entre d’altres— i, al mateix temps, la situïn com un lloc atractiu on invertir i establir-se des d’un punt de vista empresarial”.

Afegeixen que, més enllà de l’impacte en projecció i reforç de sectors estratègics, aquest gran esdeveniment haurà comportat la contractació d’unes 500 persones.

Vuitton sempre tria espais de rellevància arquitectònica

L’equip de govern assegura que Louis Vuitton, patrocinador oficial de la Copa Amèrica, sempre tria espais de rellevància arquitectònica per a la seva desfilada anual, com ha estat el cas, per exemple, del Museu Oscar Niemeyer a Niterói, al Brasil, o la Terminal 5 de l’Aeroport JFK de Nova York, entre d’altres. El fet d’haver escollit el Parc Güell, diuen, “és un homenatge a l’arquitectura, la cultura i el talent de la ciutat”.

A més, creuen que la desfilada enforteix el vincle de la ciutat amb Louis Vuitton, que ja va escollir la ciutat per obrir-hi la que va ser la seva primera botiga a l’estat el 1987. L’Ajuntament diu que l’esdeveniment suposa una oportunitat per enfortir un sector que ja és estratègic a la ciutat, com són les indústries creatives, i que ja suma més de 180.000 llocs de treball vinculats, el 15,2 % de l’ocupació de la ciutat”.

Protestes veïnals

La desfilada ha generat rebuig entre veïns i entitats. Aquest dimecres a la tarda es va fer una protesta a les portes del Parc Güell. Es tracta de la primera de les dues mobilitzacions programades. Aquest dijous també han convocat una manifestació a la rambla de Mercedes, a les 19 h, just una hora abans de l’inici del xou.

Accessos restringits

La desfilada ha fet anul·lar les visites turístiques a la zona monumental durant dos dies. I, a banda, també ha obligat a tancar tot el parc durant unes hores. Aquest dimecres, 22 de maig, per exemple, va restar tancat a partir de les 17 h, i aquest dijous, 23 de maig, el parc quedarà del tot clausurat a partir de les 14 h.

A banda, la desfilada també està suposant afectacions importants en la mobilitat als entorns del recinte. Tot i que l’accés del veïnat a casa seva està garantit, tot hi haurà talls de trànsit i alteracions als accessos al recinte.

  • Restriccions al trànsit: dijous no es podrà aparcar als carrers d’Olot, Mercedes, Santuari de Sant Josep de la Muntanya, Larrard i Marianao. A partir de les 14 h només els veïns podran accedir en cotxe a aquests carrers.
  • Restriccions a peu: a partir de les 17 h de dijous només els veïns podran accedir a aquests carrers caminant. La resta de persones no podran passar-hi.