L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha reunit aquest dimarts amb diverses entitats de la recerca, el món científic i universitari per plantejar-los nous reptes de futur després de l’eliminació de Barcelona com a seu de l’Agència Europea de Medicaments (EMA). En la trobada, Colau ha proposat crear un fons econòmic dedicat a captar talent, l’atracció d’inversions i l’impuls de nous projectes. També ha anunciat la creació, abans de finals d’any, d’una taula permanent sobre innovació, recerca i ciència.

En un comunicat, l’Ajuntament assegura que les dues propostes han rebut l’aval de les entitats que s’han reunit amb Colau. Pel que fa al fons econòmic, està previst que a banda de l’aportació que hi faci el consistori es busqui també la d’altres administracions i del sector privat. En la trobada, l’alcaldessa ha transmès a les entitats que van col·laborar en la candidatura de l’EMA que la feina feta no pot quedar en va. Colau ha afirmat que “Barcelona és un referent” en recerca i innovació i que té potencialitats per fer créixer aquest sector.

A la reunió hi han assistit representants del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, la Fundació Catalana per la Recerca, UAB, BIST, Ysios, IESE, l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca, Barcelona Global, i la Cambra de Comerç.