Ada Colau ja havia explicat, temps enrere, que havia estat a punt de patir una violació fins que un patinador ho va evitar. Per denunciar la violència de gènere, l’alcaldessa ha explicat una altra experiència en què “està bastant segura que l’haguessin violat”. Colau ha relatat que aquella ocasió va passar a la rambla de Catalunya, de nit, quan “de dos cotxes van sortir diversos homes” i la van rodejar.

En aquell moment —ha recordat— “miraculosament va aparèixer un cotxe de policia”, però un cop els presumptes agressors van fugir, la policia va retreure a Colau com vestia: “Els agents em van renyar i em van dir que què feia una noia com jo vestida d’aquella manera, aquella hora, al carrer”.

Genera, premi 25 de novembre 2017

Ada Colau ho ha explicat en l’entrega del 12è premi 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Enguany el guardó se l’ha endut l’associació Genera pel treball contra el tràfic de dones. Genera ha elaborat un decàleg per abordar aquest problema social i s’han ajudat de projeccions, una pàgina web i també de les xarxes.