Des de l’Ajuintament de Barcelona ja han anunciat que retiraran la pancarta tot acatant la decisió de la Junta Electoral, malgrat que han assegurat no està d’acord amb la resolució.

De les primeres a reaccionar a la decisió de la Junta Electoral ha estat la líder de Ciutadans al consistori, Carina Mejias. És precisament aquest partit, qui va presentar un recurs a la Junta Electoral perquè procedís a obligar a l’Ajuntament a retirar la pancarta perquè el seu entendre en període electoral les institucions han de ser neutrals. Mejias ha reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau que retiri la pancarta immediatament.

Qui també ha demanat la retirada immediata ha estat el líder del Partit Popular a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, qui ha assegurat que aquesta pancarta és una mostra de la cooperació necessària entre Colau i l’independentisme.

Però els partits unionistes no han estat els únics en pronunciar-se. Des del Grup Municipal Demòcrata, el seu portaveu Jaume Ciurana, ha assegurat que no entén que col·locar una pancarta com aquesta infringeixi la “neutralitat institucional”, i que en canvi que hi hagi candidats que no poden fer campanya perquè estan a la presó o a Bèlgica no ho sigui. En un altre tuit, en clau més irònica, ha afegit que creu que estan a un pas de prohibir el color groc.

Alfred Bosch, líder d’Esquerra al consistori, també ha valorat la resolució de la Junta Electoral, assegurant que el balcó de l’Ajuntament és de tots.

Qui també s’ha pronunciat ha estat la presidenta del grup municipal de la CUP, María José Lecha. La regidora de la CUP ha assegurat que la Junta Electoral no para d’ordenar coses en línia amb l’aplicació de l’article 155. Però afegeix que la clau està en com reaccioni cadascú individualment.