Sobre el futur immediat de Jordi Sànchez, expresident de l’ANC, i de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, Alcoberro ha dit que és difícil de preveure, perquè, segons els han explicat els advocats, “són processos polítics que no apliquen els mecanismes lògics del dret penal”. Per la mateixa raó, afegeix, pot ser que surtin en llibertat.

Alcoberro esgotarà el mandat com a vicepresident, assumint temporalment, també, les funcions de president, fins a la propera assemblea general de l’ANC, que s’ha de celebrar el primer quadrimestre del 2018. Després, segons els estaments de l’entitat, no s’hi podrà tornar a presentar.

Lamenta la retirada de la pancarta de l’Ajuntament

El vicepresident de l’Assemblea ha criticat que s’obligui l’Ajuntament a treure de la façana la pancarta que demana la llibertat per als presos polítics. “No formava part del joc electoral, i utilitzar la Junta Electoral per a això és una llàstima. Forma part d’aquesta mena d’obsessió que pretén criminalitzar qualsevol posicionament a favor de la llibertat d’aquestes persones”, ha conclòs Alcoberro, després d’agrair, en tot cas, el consistori per haver penjat el cartell durant aquestes setmanes.