La pancarta, que demanava la “Llibertat per als presos i preses polítics”, ja ha desaparegut de la façana de l’Ajuntament. El govern municipal l’ha retirada complint l’ordre d’aquest diumenge de la Junta Electoral. En la resolució, a què ha tingut accés betevé,  la Junta Electoral provincial argumenta que la pancarta es pot vincular amb diversos partits que es presenten en les eleccions —de fet, inclouen a les seves llistes persones que estan actualment empresonades— i  això pot vulnerar el principi de neutralitat institucional en els comicis del 21 de  desembre.

El govern municipal acata però no comparteix el fons de la resolució

El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha reiterat aquest dilluns que, tot i no compartir l’argumentació de la Junta Electoral, han donat compliment a la resolució. També ha remarcat que des del govern continuen reclamant l’alliberament dels empresonats i insisteix que “la gran anormalitat d’aquestes eleccions no són la pancarta ni els llaços sinó és el fet de tenir candidats en presó preventiva”.

Per Carina Mejías, de Ciutadans, la formació que ha presentat el recurs a la Junta, la pancarta vulnerava l’article 50 llei electoral i ha defensat que l’Ajuntament ha de ser una “institució neutral on es respecti la pluralitat i la diversitat dels partits”.  Jordi Ciurana, portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha demanat a la ciutadania que “doni resposta a la resolució de la Junta omplint les urnes el 21-D.” Mentre que el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas ha criticat que la Junta vulgui donar una imatge de “falsa normalitat a un país on no la tenim.” Des de la CUP, la regidora Maria Rovira ha demanat a Barcelona en Comú que no acati la decisió perquè, diuen, atempta contra els drets de la llibertat d’expressió i drets polítics.

L’Ajuntament ha retirat també totes les pancartes en suport als presos de les seus a tots els districtes, la última la de Ciutat Vella.

PSC: la presó dels consellers cessats “introdueix una distorsió”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, lamenta que no hi hagi “normalitat” en la campanya per l’empresonamentles decisions judicials però ha tornat a criticar que vuit consellers destituïts siguin a la presó per considerar que és una mesura cautelar “desproporcionada i que introdueix una distorsió” a la campanya.