Pisarello ha dit que el govern en solitari de BComú mantindrà la relació que ja tenia amb el sector econòmic abans del trencament amb el PSC i que tot el que funcionava es potenciarà. De fet, el primer tinent d’alcalde ha anunciat que properament es crearà un comitè assessor per impulsar la marca i la promoció de Barcelona que s’havia treballat quan els socialistes eren al govern. “Tenim l’obligació de conjurar-nos, Administració, empreses, universitats, món comunitari, per rellançar la marca social i econòmica de la ciutat”, ha reclamat en la conferència.

El primer tinent d’alcalde també ha anunciat que, aquest dimarts, l’Ajuntament es reunirà al Parc de Recerca Biomèdica amb agents econòmics i científics de la ciutat per compartir com es pot activar l’economia des de la col·laboració publicoprivada. En la conferència, Pisarello ha reclamat nous acords socials, econòmics i territorials i ha defensat l’encaix de Catalunya en una Espanya plurinacional més descentralitzada i organitzada amb criteris confederals. Ell mateix ha admès que l’escenari és difícil, però ha dit que és “més realista que l’immobilisme o la independència exprés”.

Pronostica acords municipals després del 21-D

Gerardo Pisarello ha reiterat que BComú no volia arribar a la ruptura amb el PSC i ha assegurat que l’escenari que ara s’obre a l’Ajuntament és diferent de l’inici del mandat, quan també van governar en solitari. “No tornem a la casella de sortida; hem après molt durant aquest temps”, ha dit el primer tinent d’alcalde, que ha augurat que “quan passi el 21-D, moltes coses poden tornar al seu lloc i els acords tornaran a ser possibles”. Pisarello ha interpel·lat la resta de grups a arribar a acords perquè si no “la ciutadania ens penalitzarà”.