Esquerra Republicana ha presentat aquest dimarts la candidatura per a les eleccions del 21-D. Ha estat en un acte a la platja del Somorrostro.  A la presentació d’Esquerra Republicana-Catalunya Sí, hi han assistit, entre d’altres, Carme Forcadell, número quatre per Barcelona. Recordem que alguns dels caps de llista com Oriol JunquerasRaül Romeva (que encapçalen, juntament amb Marta Rovira, la candidatura a Barcelona) estan empresonats. Tampoc no hi han pogut assistir Dolors Bassa (cap de llista per Girona), ni Meritxell Serret (que encapçala la candidatura a Tarragona).  Carles Mundó i Toni Comín ocupen els llocs cinc i set per Barcelona. La secretària general del partit, Marta Rovira, ha lamentat que no hagin pogut assistir per estar empresonats o “exiliats” a Brussel·les. Per això, de forma simbòlica els candidats han mostrat els seus noms en uns cartells.

Rovira assegura que són a la presó per uns presumptes “delictes inexistents” i que “l’Audiència Nacional no és un tribunal competent”. Ha afegit que aquesta és la “llista transversal que hauria volgut  Oriol Junqueras” i ha assenyalat que quan va anar a veure’l  a la presó, li va demanar que anés a totes per defensar el projecte dels republicans. La líder d’ERC ha lamentat que en aquestes eleccions hi ha partits que “juguen amb avantatge” perquè no tenen “candidats a la presó”.

La Guàrdia Civil assenyala Marta Rovira com a promotora de l’1-O

La presentació ha coincidit amb les sospites de la Guàrdia Civil, que assenyalen Rovira com a promotora del referèndum. Es basen, en part, en la documentació que es va intervenir durant els escorcolls del 20 de setembre. De fet, els agents ja han remès aquesta informació al jutjat i segons la Cadena SER el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena  està estudiant la possibilitat de citar-la com a investigada. Recordem que aquest dilluns els consellers empresonats i Jordi Sànchez, van demanar tornar a declarar al Suprem. En una entrevista a aquest mitjà, Rovira ha evitat referir-se a l’informe, que diu, desconeix.