L’advocat penalista i exdegà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, ha assegurat a betevé que no estan permesos els escorcolls a persones si no existeix un motiu previ. “No es pot escorcollar ningú si no hi ha sospites que la persona dugui a sobre alguna cosa que no sigui lícita, o que tingui alguna relació amb algun fet delictiu”, ha dit Rusca.

A més, segons l’advocat, un escorcoll no ha de comportar una detenció tret que els agents trobin “elements prohibits o perillosos, com una arma”. “La base per poder detenir una persona és quan hi ha la previsió que ha comès un delicte”, recorda l’advocat. Pel que fa als delictes, Rusca diu que en la majoria de casos són per desordres públics o atemptat a l’autoritat.

Escorcolls en els últims dies en les protestes contra la sentència

Aquest diumenge s’ha pogut veure diversos agents escorcollant diferents manifestants als entorns del carrer de Roger de Llúria durant la manifestació de Pícnic per la República a la delegació del Govern. És el cas d’una noia a qui han sostret alguns elements personals. “Portava unes ulleres de protecció per si de cas i m’han dit que això era susceptible que fos una arma de barricada“, ha explicat.

També aquest dissabte al matí, els Mossos d’Esquadra van revisar motxilles a l’entrada de l’estació de Sants, després dels greus aldarulls a l’entorn de via Laietana de divendres.