El govern municipal ha anunciat aquesta tarda que crearà una taula de treball amb la Generalitat per buscar alternatives pel conflicte del Gimnàs de Sant Pau, després de la suspensió del desnonament previst per aquest divendres. El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha explicat que volen fer front comú amb el govern català i que, a partir de la setmana vinent, es constituirà una taula de treball “per explorar noves vies per desllorigar aquesta situació”.

Martí ha dit que la capacitat d’actuació del consistori, com a administració local, és limitada. Per això, el govern d’Ada Colau s’ha posat en contacte amb la vicepresidència econòmica i la conselleria d’Afers Socials perquè consideren que són les dues àrees que es poden implicar en la gestió d’aquest tema.

“És una bona notícia per al barri”

De la seva banda, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, ha celebrat la decisió del jutjat de suspendre el llançament: “És una bona notícia per al barri, les entitats i els usuaris d’aquest equipament”.

Pérez també ha recordat que aquest divendres era “un dia complicat a Ciutat Vella”, marcat per 12 desnonaments previstos. Finalment, s’ha aconseguit suspendre’n 11, gràcies a la mediació de la Unitat antidesnonaments de l’Ajuntament, al decret espanyol que prohibeix impulsar desnonaments mentre estigui en vigor l’estat d’alarma actual i també gràcies a la pressió veïnal, segons Pérez. En el cas del Gimnàs Sant Pau, el jutjat n’ha acordat la suspensió després que l’Ajuntament de Barcelona presentés una sol·licitud per ajornar-lo.

Contra rellotge per evitar el desnonament

Els darrers dies i hores abans de la data prevista per a l’execució del llançament —ara suspès— han estat contra rellotge tant per al govern municipal com per als responsables de l’equipament. L’última oferta de l’Ajuntament a la propietat és comprar l’immoble per 9,7 milions d’euros, tot i que la taula de treball amb la Generalitat permetrà explorar altres vies possibles.

De la seva banda, la cooperativa que lidera el gimnàs s’ha mobilitzat durant tota la setmana per demanar suports, alhora que demana una expropiació que, per ara, l’Ajuntament descarta.