Falten menys de 24 hores perquè arribi la data del desnonament del Gimnàs Social Sant Pau i continua la setmana d’infart per als responsables de l’equipament, que estan exhausts. Ara per ara, sobre la taula no hi ha cap solució ferma i, aquest divendres, 30 d’abril, la comitiva judicial podria presentar-se a la porta del gimnàs per desnonar-los.

La cooperativa critica que, ja en temps de descompte, l’Ajuntament de Barcelona encara no hagi tancat cap acord amb els propietaris de l’immoble: “No acabem d’entendre que no es pugui expropiar”. Ho ha dit el director del gimnàs, Ernest Morera, minuts després que l’Ajuntament hagi demanat l’ajornament del Sant Pau per seguir amb les negociacions.

El regidor de Presidència, Jordi Martí, i la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, han comparegut al matí per anunciar que el govern municipal ha sol·licitat al Jutjat de Primera Instància número 5 de Barcelona que ajorni, un cop més, el llançament perquè, diuen, la negociació encara està en marxa. La decisió és ara en mans del jutge i, mentrestant, l’equip d’Ada Colau ha elevat un pel l’oferta de compra: poc més de 9,7 milions d’euros.

Davant d’aquesta situació, Ernest Morera ha avisat que “si consideren que la propietat no accepta un preu just, directament s’ha d’expropiar”, i ha instat la justícia a marcar quin és el preu de la finca.

Crida a la mobilització a les sis del matí

Per tot plegat, els responsables del Sant Pau mantenen la mobilització prevista per aquest divendres: fan una crida perquè tota la ciutat es reuneixi a la porta del gimnàs a les sis del matí i es faci pressió per esquivar el desnonament. La protesta matinera serà l’avantsala d’una jornada que s’espera complicada a Barcelona: els col·lectius prohabitatge vaticinen desenes de desnonaments al districte de Ciutat Vella i al Poble-sec.

En aquest sentit, el portaveu del gimnàs, Santi González, ha avisat que “si es fa el desnonament, l’1 de maig centenars de persones no tindran on dutzar-se”, i ha recordat que “són veïns nostres que dormen al carrer, malauradament”. Els responsables del gimnàs han assegurat que la mobilització a la porta de l’equipament serà amb ambient festiu, a l’expectativa del que acabi resolent el jutge.