La convocatòria d’un ple extraordinari a l’Ajuntament de Barcelona, aquest dimarts, ha fet accelerar la decisió de com seuran els regidors a la Sala del Plenari Carles Pi i Sunyer aquest mandat. En la Junta de Portaveus prèvia al plenari s’ha presentat una proposta feta pel govern de Jaume Collboni, que torna a posar en una mateixa bancada els tres partits d’esquerres (PSC, BComú i ERC —en el mandat anterior estaven separats), i deixa TriasxBCN, el PP i Vox a l’altra.

L’alcalde, Jaume, Collboni, presidirà les sessions flanquejat pels tinents d’alcaldia Maria Eugènia Gay i Albert Batlle

Collboni presidirà les sessions flanquejat pels tinents d’alcaldia Maria Eugènia Gay i Albert Batlle. La bancada que queda a mà esquerra de la presidència estarà ocupada pels partits d’esquerres amb la resta de regidors del PSC, els nou regidors de BComú i els cinc d’ERC. Una bancada que farà visible la majoria absoluta de 24 regidors de les esquerres que tant han reivindicat socialistes i comuns.

A la bancada que queda a mà esquerra de la presidència hi haurà regidors del PSC, ERC i BComú

Amb aquesta distribució, el PSC recupera els escons que tradicionalment havien ocupat els socialistes i que en els darrers mandats havien estat per als comuns i ERC. La tinenta d’alcaldia Laia Bonet ocuparà la cadira de més a l’esquerra com a portaveu socialista. A primera fila hi haurà dos escons per al PSC, dos per a ERC —amb Ernest Maragall i Elisenda Alamany—, i dos per als comuns, que recuperen els seients històrics d’ICV.

Trias compartirà bancada amb PP i Vox

La bancada a la dreta de la presidència tindrà regidors de Trias per Barcelona, el PP i Vox

A la bancada que queda a la dreta de la presidència hi haurà el grup majoritari de la sala, Trias per Barcelona, amb 11 regidors. Xavier Trias recuperarà l’escó de quan va ser alcalde i dels mandats en què va estar a l’oposició. En la mateixa bancada, hi haurà els quatre regidors del PP i els dos de Vox. El grup de TriasxBCN s’ha mostrat contrari a aquesta distribució. Consideren que la divisió esquerra-dreta no és real perquè no se senten de dretes.