Terrasses covid

El pla de xoc contra el soroll nocturn a l’Eixample aquest estiu posa la lupa en les terrasses dels locals de restauració situats en els eixos verds de la superilla. Aquest dilluns començaran les tasques prèvies per marcar a terra l’espai que cada establiment pot ocupar al carrer. Inicialment es farà als eixos verds del carrer del Consell de Cent, Girona, Borrell i Rocafort. L’Ajuntament hi col·locarà a partir de dimecres peces metàl·liques, clavades al paviment, per delimitar l’espai permès per a cada local, amb l’objectiu de combatre l’ocupació indeguda de l’espai públic.

El consistori ha entregat als propietaris de tots els locals una fitxa en què s’indica com han de col·locar les taules i cadires en la nova urbanització. L’Ajuntament els ha deixat clar que no es concediran ampliacions.

Un pla que té l’aprovació del veïnat

El regidor del districte, Jordi Valls, va comunicar el pla a l’AV Esquerra de l’Eixample i la plataforma SOS Enric Granados, després que les dues entitats van denunciar “nits insuportables” arran del soroll que generen les terrasses de determinats punts de l’Eixample. Són especialment conflictius el carrer d’Enric Granados i els eixos verds de la superilla de l’Eixample.

El pla de xoc inclou la presència de la Guàrdia Urbana i el servei de neteja, inspeccions a les terrasses i campanyes de sensibilització contra el consum d’alcohol al carrer per evitar botellades.