El bloc 17 és un immoble situat al número 17 de la plaça Eivissa. Té 881 m2 i quatre pisos, dos dels quals es destinaran a lloguer social. La resta acull, des de fa 30 anys, fins a 25 entitats o col·lectius juvenils, com els Diables d’Horta, el Casal Popular o l’Esplai Isard-Flor. L’edifici era propietat d’una entitat bancària i, davant la possibilitat que el venguessin a una immobiliària, el mes de febrer l’Ajuntament va començar els tràmits per adquirir l’immoble.

Des del districte d’Horta-Guinardó ja treballen, juntament amb veïns i entitats, per definir els usos de l’edifici. De fet, aquesta és una reivindicació de fa temps i, a principis d’any, els veïns es van manifestar per mantenir el Bloc 17 com a equipament per al barri.

El Pla d’equipaments juvenils avança

El Bloc 17 se suma al nou Pla d’equipaments juvenils que elabora l’Ajuntament i que estarà enllestit al setembre. Hi ha 15 centres que conformen una xarxa de treball que vol fomentar la participació juvenil i dotar la ciutat d’espais perquè puguin desenvolupar-hi activitats. En els darrers dos anys s’han inaugurat el Casal de Joves de Girapells, al Guinardó, i el Casal de Joves de Can Ricart, a Sant Martí. També s’ha ampliat el Casal de Joves Casa Sagnier, a Sarrià.