Després de les eleccions, s’acostuma a parlar de victòries. Però amb els resultats de les eleccions municipals 2019 a la mà, hem anat a buscar aquelles seccions censals on els partits que han obtingut representació a l’Ajuntament de Barcelona no han aconseguit ni un vot.

Barcelona pel Canvi – Ciutadans

  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera: en les meses de la secció censal compresa entre el carrer de Sant Pere Més Baix i l’avinguda de Francesc Cambó no es va comptar cap papereta de la candidatura de l’ex-primer ministre francès Manuel Valls. En canvi, és en aquesta àrea on la candidatura Força Ciutadana va obtenir el millor resultat, va aglutinar l’11,2 % dels vots i es va situar com a quarta força, segons les dades del Departament d’Estadística de l’Ajuntament.
  • el Camp de l’Arpa del Clot: una situació similar es va donar a l’illa de cases del costat dels Jardins de Can Miralletes. Barcelona pel Canvi – Ciutadans no va recollir-hi cap vot, però Força Ciutadana en va rebre 81, el 9,9 % dels vots vàlids en aquesta secció censal.

Junts per Catalunya

  • Vila de Gràcia: a la secció censal delimitada entre els carrers de Sant Salvador i del Cardener, Junts per Catalunya no va rebre cap vot. En canvi, els vots per a la CUP van representar el 8,30 % i els de Barcelona és Capital, el 5,83 %. En aquesta secció, ERC i BComú van empatar com a primera força.
  • Turó de la Peira: a la plaça de les Basses de la Peira, Junts per Catalunya no va aconseguir cap vot. Barcelona en Comú i el PSC es van repartir la meitat dels vots en aquesta secció.
  • el Putxet i el Farró: a la confluència del passeig de Sant Gervasi i de l’avinguda de la República Argentina, JxC registra un altre 0. ERC va ser la força més votada en aquesta zona (23,1 %), seguida de la candidatura d’Actua (19,8 %).
  • la Dreta de l’Eixample: a la plaça de Tetuan també coincideix que JxC no va obtenir cap vot i que és una de les seccions on Actua aconsegueix un dels seus millors resultats, amb el 16,6 % dels vots.

Partit Popular

  • Gràcia: tornem a parlar de la secció censal circumscrita entre els carrer de Sant Salvador i del Cardener. Tant el PP com JxC es van quedar sense vots en aquesta àrea.

“Bonus track”

La CUP no va recollir cap vot en una secció censal, als entorns de la plaça de Gregori Taumaturg. Barcelona és Capital, la candidatura encapçalada per Jordi Graupera, no va obtenir cap vot en tres seccions censals, situades a Ciutat Meridiana, les Roquetes i a la Sagrada Família. La llista de Vox no va rebre cap vot en 23 seccions censals de la ciutat.