“S’acaba el temps i hem d’actuar urgentment. No hi ha dreceres”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha advertit de l’amenaça que suposa el canvi climàtic per al planeta i per això ha defensat una resposta urgent de les ciutats del món, com la declaració de l’emergència climàtica que ha fet aquest dimecres la ciutat i en què ha anunciat 100 mesures per reduir les emissions. “Barcelona ha triat passar a l’acció”, ha dit l’alcaldessa durant l’acte institucional d’aquest dimecres al Saló de Cent.

Colau ha presidit la declaració de l’emergència climàtica d’aquest dimecres, en què ha animat totes les administracions a col·laborar en la reducció d’emissions. “Això no és un simulacre: és un compromís ferm en defensa de la vida a la ciutat”, ha afegit.

Demana la implicació de les grans empreses privades

L’alcaldessa ha demanat que no hi hagi “baralles” entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat a l’hora de fer “polítiques més valentes i ambicioses” per frenar o revertir els efectes del canvi climàtic. L’alcaldessa també ha cridat a la responsabilitat de les grans empreses privades i institucions com l’aeroport del Prat i el Port de Barcelona perquè “ningú pot quedar al marge” de la reducció d’emissions.

A més, Ada Colau ha recordat algunes de les 100 mesures que es volen impulsar amb motiu d’aquesta emergència climàtica, com la zona de baixes emissions (ZBE), la pacificació dels entorns de les escoles o la implantació de més superilles a Barcelona. Però, segons l’alcaldessa, això encara no és suficient per aconseguir reduir un 50 % les emissions d’efecte hivernacle fins al 2030.