L’alcaldessa ha explicat que, tot i les declaracions de Bosch durant el plenari d’adhesió a l’AMI, el govern municipal i el grup d’ERC seguiran treballant “pels interessos dels ciutadans” en aspectes com la crisi de refugiats sirians. En objectius com aquests, Colau s’ha mostrat segura que la col·laboració seguirà existint, tant amb els republicans com amb altres grups municipals.

Ada Colau ha reiterat que l’abstenció de Barcelona en Comú en el plenari s’explica per la posició que manté el grup municipal de fer una consulta ciutadana sobre la independència, i ha insistit que la convocatòria d’aquest plenari per part de CiU, ERC i la CUP correspon a interessos electorals.

En la mateixa entrevista, l’alcaldessa s’ha referit al conflicte dels refugiats sirians, i ha asseverat que el Govern espanyol genera una “situació de bloqueig”, i l’ha instat a “complir les seves obligacions” pel que fa a l’acollida de refugiats. Colau ha agraït els 2.000 oferiments rebuts per part de particulars i entitats per ajudar les persones que arribin a la ciutat, i ha explicat que al principi necessitaran atenció “especialitzada” per part dels serveis municipals.