En un comunicat, la CUP Capgirem Barcelona ha qualificat com a “especialment greu” que el govern assumeixi “el discurs de la tolerància zero i les línies vermelles”.“És imprescindible que l’Ajuntament abandoni tota via policial per abordar la venda ambulant a la ciutat”, reclama la formació. En el text, la CUP recorda a l’alcaldessa el compromís electoral de dissoldre les unitats d’actuació policial de la Guàrdia Urbana, i li reclama “que no s’excedeixin en les seves funcions”.

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha fet una crida a una reunió de tots els grups per aconseguir uns “acords mínims per alliberar de pressió els manters i la Guàrdia Urbana”. Coronas ha assegurat que fa un mes van demanar al govern un pacte de consens i que no es va acceptar, i s’ha mostrat molest per la gestió que n’està fent l’executiu. El regidor republicà ha exigit solucions per “evitar més desgràcies que no volem”.

Des del PSC, la regidora Montserrat Ballarín ha assegurat que l’alcaldessa “està perdent la partida amb la venda ambulant”. “Ja n’hi ha prou d’estudis, de reunions, el que calen són solucions concretes ja”, ha sentenciat. Ballarín ha afegit que l’actitud “bonista” del govern ha generat “un efecte crida” i ha dit que “no es pot exposar al risc” la Guàrdia Urbana. La regidora del PSC ha reclamat que se sancionin els clients de la venda ambulant il·legal tal com preveu l’ordenança del civisme.

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, que no ha estat convidada a la reunió, ha lamentat aquest divendres que “si es legitima el ‘top manta’, estarem fent pobres els comerciants que paguen impostos”. Mejías ha apuntat com a solucions a la venda ambulant il·legal la lluita contra les màfies i garantir la feina de la Guàrdia Urbana. El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que “la permissitivat de l’alcaldessa” i la “violència extrema dels manters amb la Guàrdia Urbana” fa que la venda a la manta sigui cada vegada “més ‘top” a la ciutat.