Carina Mejías ha denunciat que l’acampada per un habitatge digne evidencia que el govern municipal “és incapaç d’executar polítiques socials per resoldre situacions tan dramàtiques” com les dels sensesostre. La líder municipal de la formació taronja ha criticat el “desinterès municipal” per acabar amb aquesta situació.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha definit les protestes com un “còctel d’independentistes, antisistema i persones sense recursos” i a banda de desallotjar les acampades, ha instat els serveis socials a atendre de forma immediata les persones que ho necessitin. El PP ha demanat un informe jurídic per saber per què no s’ha desallotjat la plaça i alerta que Colau podria estar prevaricant.

En un comunicat, el portaveu municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha demanat a l’alcaldessa “una resposta social immediata” per posar fi al “campament d’indigents i sense sostre”. “Ada Colau ha abandonat la ciutat, no hi ha ni ordre ni criteri”, assegura. Des de l’Ajuntament afirmen que les protestes estan emparades pel dret de reunió i manifestació i recorden que l’ordre de desallotjament correspon a la conselleria d’Interior.