El solar que hi ha al carrer del Rec Comtal està qualificat d’habitatge públic arran de la modificació del plantejament que va permetre-hi l’hotel. En la multiconsulta, es vol preguntar a tota la ciutat si s’està d’acord en canviar-ne la qualificació perquè s’hi faci un equipament o una zona verda o bé mantenir-hi la previsió d’habitatge. Aquesta és una consulta que ERC va pactar amb el govern de Colau per donar suport al Pla d’allotjaments turístics.

En el cas del 22@, la pregunta serà només per als veïns del districte de Sant Martí. El pla urbanístic aprovat el 2000 preveia destinar el 70 % a activitat econòmica en l’àmbit de les noves tecnologies i el 30 % restant a habitatge públic, equipaments i zona verda. 18 anys després, i a través del procés Repensem el 22@, el consistori creu que hi ha altres necessitats. Per això es vol preguntar si s’està d’acord a canviar el pla urbanístic perquè en les zones pendents de desenvolupar hi hagi més habitatge públic.

Aquestes dues preguntes d’iniciativa ciutadana hauran de rebre l’aval de 27 dels 41 regidors del plenari. ERC avisa el govern que si la pregunta del solar del Rec Comtal no disposa d’aquest suport s’haurà de fer igualment perquè es va pactar. A banda d’aquestes preguntes, n’hi haurà dues més d’iniciativa ciutadana que el ple haurà de validar per majoria simple. Una és sobre la gestió pública de l’aigua i l’altra sobre el canvi de nom de la plaça d’Antonio López.

Cs i PP carreguen contra la multiconsulta

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha demanat que la multiconsulta no es faci. Per Mejías, l’alcaldessa usa aquest instrument per “fer populisme” i donar suport a “les seves polítiques fracassades”. Cs alerta que la gestió de l’aigua és un tema que sobrepassa l’àmbit municipal i que per preguntar sobre això caldria una autorització de la Generalitat i l’Estat. Per això, ha demanat al secretari municipal un informe sobre la legalitat de la multiconsulta.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha insistit a denunciar que la multiconsulta només pregunta “allò que es pregunta la senyora Colau i no el que es pregunten de debò els barcelonins”. Pel líder municipal del PP, s’hauria de consultar sobre els carrils bici o la connexió del tramvia per la Diagonal.