(ACN) El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al Grup Parlamentari de Catalunya en Comú – Podem que vinculi l’acord entre PSOE i Unides Podem amb una solució política i als consensos del 80 % de la ciutadania de Catalunya.  Durant la sessió de control d’aquest dimecres al matí, la presidenta del grup dels comuns, Jéssica Albiach, ha reclamat a Torra que posi el país al davant del partit, i doni suport al pacte entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

Amb cert sarcasme, Torra s’ha dirigit a Albiach per apuntar que pensa en “positiu” i que dona per fet que, després de l’acord entre Sánchez i Iglesias, el Govern espanyol que en surti posarà fi a la “repressió” i el Consell de Ministres abordarà la llibertat dels independentistes empresonats. Torra ha afegit que espera que es puguin erradicar “les clavegueres de l’Estat i la judicialització de la política”, d’acord amb el que demanen “els consensos defensats per un 80 % dels catalans”. El president de la Generalitat ha lamentat que Madrid “no hagi fet encara cap proposta per a Catalunya”. Al final de la intervenció Torra ha dit a Albiach que espera que els comuns “defensin i lluitin” totes aquestes qüestions.

El país al davant del partit

Albiach ha citat l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, empresonada a Mas d’Enrich, que va admetre que a l’elit independentista li va faltar “empatia” cap a la població que no apostava per la república, la tardor del 2017: “Ella posa el país al davant dels partits, i això és el que demanem”, ha exposat Albiach. Només així, ha afegit, es podrà treballar “per trobar una solució política al conflicte entre Catalunya i l’Estat, i també per tirar endavant polítiques socials a favor de les majories i de les classes treballadores”.