consell de barri Gòtic

El líder municipal del PP, Josep Bou, ha denunciat discriminació del castellà en cartells de l’Ajuntament. En una piulada a Twitter, Bou lamenta que, “un cop més, Colau i el PSC fan els comunicats oficials en qualsevol idioma menys l’espanyol”, mentre ensenya un cartell que anuncia el proper Consell de Barri del Gòtic.

El popular avisa que durà aquesta qüestió a la Comissió de Presidència perquè “no és possible que no es respectin els castellanoparlants a Barcelona, quan són majoria”. El cartell que mostra Josep Bou en el vídeo de denúncia té la informació del consell de barri en català, àrab, bengalítagal i urdú.

L’Ajuntament nega cap discriminació

Fonts municipals han negat a betevé cap discriminació del castellà i han explicat que la cartelleria es fa en català, tal com estableix l’article 14 del Reglament d’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament: “No hi ha cap llengua que s’hagi exclòs”, han afirmat. Pel que fa a la resta d’idiomes presents al cartell del consell de barri, les mateixes fonts han afegit que el govern municipal “aposta per la participació” i han recordat que el 46,3 % de la població de Ciutat Vella és d’origen estranger, segons dades del 2018.