El líder d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ha descartat votar a favor del pressupost municipal per al 2020 en la primera votació prevista per les comissions de la setmana vinent. “Espero que acabi bé, però pot no acabar bé”, ha avisat Maragall en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, en què ha dit que malgrat la disposició d’ERC per negociar, la proposta del govern municipal dels comuns i el PSC “està lluny del que vam plantejar”.

“En aquests moments està exclòs el sí gratuït”, ha afirmat Maragall. El líder dels republicans ha dit que “no s’entendria i no seria coherent”. Tot i això, s’ha mostrat obert a treballar-hi, però ha lamentat “la suma d’ineficiència” dels dos socis de govern. “És molt pobra com a proposta”, ha dit sobre el que l’executiu portarà a votació, i ha afegit que “no mostra l’ambició transformadora que la ciutat hauria de tenir”.

“ERC segueix guanyant posicions”

L’endemà d’una nova victòria electoral d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall ha dit que “ens sentim guanyadors” i que els resultats confirmen que estan guanyant posicions a la ciutat. Segons el líder d’ERC, el bloc independentista ha sortit reforçat d’aquestes eleccions generals “i ara hem de demostrar que podem fer política”. “El moment àlgid de l’independentisme està per arribar”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha defensat les actuacions de Tsunami Democràtic, que diu que comparteix perquè busquen obrir una via de diàleg. “Cal actuar per pressionar fortament l’Estat per a un canvi de relació”, ha dit. Maragall ha plantejat que el PSOE ha de triar entre respectar la voluntat dels catalans o instal·lar-se en la por de Vox. “Els grans acords d’estat o són amb Catalunya o no seran”, ha advertit.