El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha celebrat el preacord entre el PSOE i Unides Podem per a un govern de coalició a Espanya i ha instat els partits d’esquerres a facilitar la investidura de Pedro Sánchez. “Els que no votin a favor de Sánchez el que faran és votar amb Vox”, ha advertit Collboni en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, en què ha dit que el preacord vol “fer governable Espanya”.

“Els partits han de decidir si faciliten un govern progressista o contribueixen a fer més fort Vox”, ha dit el líder del PSC a Barcelona, que ha assegurat que no donar suport a un govern PSOE-Podem servirà per “afavorir que les dretes dictin la política a Espanya”. Sense citar explícitament ERC, Collboni ha afegit que el més normal seria que els partits d’esquerres facilitin la investidura pels compromisos que recull el preacord.

A l’entrevista, Jaume Collboni ha descartat que la repetició electoral hagi contribuït a l’ascens de Vox i ho ha atribuït als “errors” del PP i Ciutadans per “blanquejar i normalitzar” l’extrema dreta. El líder socialista sí que ha admès que el 10-N no ha servit per aconseguir un govern el més ampli possible, tot i que ha destacat “la victòria clara” del PSOE.

Confiança en ERC pel pressupost municipal

De cara a la votació inicial del pressupost municipal per al 2020, que es farà aquest dimecres en comissió, el primer tinent d’alcalde ha dit que confien en una abstenció d’ERC perquè tiri endavant aquest primer tràmit. “Hem dialogat amb els grups, especialment amb ERC, i esperem que facilitin la tramitació, estem convençuts que serà així”, ha assegurat. Ernest Maragall (ERC) ja va advertir aquest dilluns al ‘bàsics’ que no hi votaran a favor.