La líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ha anunciat que el grup votarà en contra del pressupost municipal per al 2020 en la Comissió d’Economia extraordinària d’aquest dimecres a la tarda, en què els comptes se sotmetran a aprovació inicial. Artadi ha demanat temps al govern de BComú i PSC per poder-los negociar i ha denunciat “ficció” en els ingressos i “continuisme” en les despeses.

“No compartim la voluntat d’aprovar el pressupost a canvi de res”, ha dit Artadi, que ha criticat que els grups van rebre la documentació aquest dilluns, 48 hores abans de la comissió. Per això, la líder de JxC ha reclamat que es retiri la votació i que el govern “faci la feina amb rigor”. En aquest sentit, ha criticat la possible abstenció d’Esquerra que pot facilitar la tramitació dels comptes. “Si ERC decideix fer seguidisme del govern, JxC serem la gran oposició”, ha sentenciat.

Malgrat que JxC es va abstenir en l’aprovació inicial de les ordenances fiscals, Elsa Artadi ha dit que el govern “pinta els números” en el capítol d’ingressos i ha posat en dubte que el 2020 l’Ajuntament pugui beneficiar-se del recàrrec a la taxa turística o de les transferències de l’Estat que es preveuen. També ha dit que no veu cap “mesura ambiciosa” en les despeses per lluitar contra la crisi climàtica ni tampoc en l’àmbit social o l’urbanisme.