simulacre votació 14-F

El màxim responsable de la logística de les eleccions al Parlament de Catalunya ha assegurat que el 98,99 % de les meses tenen els membres suficients per constituir-se aquest diumenge, 14 de febrer. En un fil a Twitter, el director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha fet públiques les dades de l’estat de les meses i ha assegurat que amb aquestes xifres “ja podríem fer les eleccions sense problemes”. Per això, conclou que “seguim treballant, però deixem de patir”.

Només una mesa té dos membres

Peña-López detalla que l’1,16 % de les meses no tenen encara el mínim de tres membres imprescindible per constituir-se, però ho atribueix a la falta de dades. Per això, remarca que si no es comptabilitzen les meses en què no tenen dades, només n’hi ha una que té dos membres. La resta, insisteix, en tenen tres o més.

Sis de cada 10 tenen tots els membres

El director general de Processos Electorals també apunta que un 65,78 % de les meses té els nou membres, que l’1,08 % té almenys un recanvi, i que les que tenen els membres justos representen el 0,39 % del total.

El resultat dels comicis, diumenge?

El director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha fet públiques aquestes dades l’endemà d’anunciar que el resultat electoral podria no publicar-se diumenge en funció de les meses constituïdes. L’objectiu és no facilitar que les persones que votin dilluns o dimarts puguin fer un “vot molt més tàctic” si ja saben el resultat provisional dels comicis. Per això, ha assegurat que en aquest escenari no se sumarien les dades, tot i que ha admès que és difícil aturar la informació.