Aquest article forma part de la sèrie de butlletins diaris sobre les eleccions al Parlament de Catalunya que pots rebre cada matí.

Les imatges d’una treballadora municipal que retirava un cartell electoral de Laura Borràs (JxC) al carrer d’Astúries, a la Vila de Gràcia, i difoses a les xarxes socials van generar tal polèmica que va acabar implicant, fins i tot, el president, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’Ajuntament explica la retirada dels cartells del 14-F: “No es poden penjar amb brides als fanals”

El consistori va compartir fotografies d’un magatzem amb cartells retirats en què visibilitza que s’han retirat elements de tots els colors polítics, no només de JxC.

❓La pregunta | Què passa si no es pot formar una mesa electoral el 14-F?

La llei preveu moltes opcions per evitar que una mesa es quedi sense constituir, però també apunta què passa si es dona el cas. T’expliquem quines són i què passa si a les 10 h del matí la mesa no ha estat constituïda.

💬 Els titulars de la jornada

Salut publica un protocol sobre com han de votar les persones que viuen en residències

Les mesures es publiquen després que aquests últims dies, el sector hagués mostrat el seu malestar davant les dificultats per poder exercir el vot per correu. La patronal de les residències, l’ACRA, feia dies que reclamava un protocol sobre com han d’actuar els usuaris de residències durant la jornada electoral. Consulta el protocol.

📆 Agenda del dia | Els actes més destacats

  • 11 h / PDeCAT. El PDeCAT celebra aquest diumenge l’acte central de campanya a Igualada. Hi intervindran els caps de llista Marc Solsona (Lleida), Marc Arza (Tarragona), Jaume Dulsat (Girona) i els tres primers de la llista de Barcelona: Marc Castells, Joana Ortega i Àngels Chacón.
  • 11 h / JxC. Junts per Catalunya celebra l’acte central de campanya a Vic amb intervencions dels caps de llista per Tarragona, Girona i Lleida, Albert Batet, Gemma Geis i Ramon Tremosa; el president, Carles Puigdemont, i la candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs.
  • 12 h / ERC. Els republicans celebren avui l’acte central de campanya a Girona. Hi intervindran el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; la secretària general del partit, Marta Rovira; el candidat Pere Aragonès; la consellera Dolors Bassa; el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, i la portaveu nacional del Bloque Nacionalista Galego (BNG), Ana Pontón.
  • 12 h / PSC. El PSC visita Girona per celebrar un acte electoral amb el candidat Salvador Illa. L’acompanyaran el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet.
  • 12 h / CUP. La candidata Dolors Sabater intervé en un acte a Girona. També hi participarà el cantautor Lluís Llach.
  • 12 h / Vox. El candidat Ignacio Garriga intervé en un acte a Viella.
  • 12.30 h / ECP. La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, participa en un acte a Lloret de Mar.
  • 13 h / Cs. El candidat Carlos Carrizosa participa en un acte a Girona, juntament amb la presidenta del partit, Inés Arrimadas; l’eurodiputat de Cs, Jordi Cañas, i el cap de llista de Cs per Girona, Jean Castel.
  • 13 h / PPC. El candidat Alejandro Fernández participa en un acte a l’Hospitalet de Llobregat acompanyat del president dels populars, Pablo Casado, i diferents presidents regionals del PP.