Aquest article forma part de la sèrie de butlletins diaris sobre les eleccions al Parlament de Catalunya que pots rebre cada matí.

El resultat electoral podria no publicar-se diumenge en funció de les meses constituïdes

El director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha explicat que el govern decidirà el mateix diumenge juntament amb la Junta Electoral Central i els partits si no es fa públic l’escrutini a la nit en funció del percentatge de meses que no s’hagin pogut constituir.

❓La pregunta | Hi ha un mínim de participació per considerar vàlides les eleccions del 14 de febrer?

Es podria donar una invalidació dels resultats electorals si hi ha una “abstenció diferencial”. Ara bé, les autoritats electorals no creuen que hi hagi aquesta “abstenció diferencial” que impliqui una invalidació de les eleccions. T’expliquem en quins casos es podrien invalidar els resultats.

💬 Els titulars de la jornada

📷 La imatge | Indignació i cues de més d’una hora per votar en les eleccions equatorianes a Barcelona

Just una setmana abans de les eleccions catalanes del 14-F, estaven cridats a les urnes 179.614 equatorians que resideixen a Espanya. A Barcelona, el consolat va habilitar tres col·legis electorals per a un total de 44.000 electors. El principal va ser el del Pavelló Tèxtil de la Fira de Barcelona, a la plaça d’Espanya, on es van registrarforça cues i queixes per la manca de mesures.

📰 Història | Les tres façanes de la Generalitat

Les façanes del Palau de la Generalitat a la plaça de Sant Jaume, son la cara d’un edifici de més de 600 anys que té tres façanes d’estils ben diferents: gòtic, renaixentista i barroc. Et descobrim la història d’un dels pocs edificis medievals d’Europa que encara conserva la seva funció de govern.

📆 Agenda del dia | Els actes més destacats

  • 9 h / Vox. El candidat de Vox a la Generalitat, Ignacio Garriga, participa en el Fòrum Europa.
  • 10.30 h / ERC. El candidat, Pere Aragonès, participa en el cicle de rodes de premsa que organitza l’Agència EFE.
  • 11.30 h / CUP. La candidata, Dolors Sabater, participa en una roda de premsa organitzada per l’Agència Catalana de Notícies (ACN).
  • 12 h / ECP. La candidata, Jéssica Albiach, participa en un acte a Tarragona acompanyada de Rafa Mayoral, diputat d’Unides Podem al Congrés; Jordi Jordán i Yolanda López, números u i dos per Tarragona, i Conchi Abellán, coordinadora autonòmica de Podem Catalunya.
  • 12 h / JxC. La candidata, Laura Borràs, participa en un acte de campanya en què es presentaran propostes i es parlarà de la necessitat d’avançar en el desplegament d’infraestructures com la fibra òptica.
  • 12.30 h / PPC. El candidat, Alejandro Fernández, i el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, de forma telemàtica, participen en un acte a l’Hotel Barcelona.
  • 13 h / Ciutadans. El candidat, Carlos Carrizosa, i el portaveu del partit al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, atenen els mitjans de comunicació per valorar l’actualitat política davant del Palau de la Música Catalana.
  • 16.30 h / PSC. El candidat, Salvador Illa, participa en un diàleg amb la ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, al Casal Socialista Joan Reventós de Barcelona.
  • 19.30 h / PDeCAT. La candidata dels demòcrates participa en un acte de campanya a Girona amb Jaume Dulsat.