mesa eleccions simulacre

L’Ajuntament de Barcelona ha enviat 5.441 notificacions noves per cobrir les vacants a les meses per a les eleccions al Parlament de Catalunya. Es tracta de places que han quedat buides perquè la Junta Electoral ha acceptat les al·legacions que els primers notificats van presentar, però també hi pot haver casos de persones que no s’han pogut localitzar. Una part d’aquestes notificacions noves, 869, s’han enviat a través de la Guàrdia Urbana perquè amb Correus no s’hi arribava a temps.

Fins a aquest dilluns, la Junta Electoral de Barcelona (que inclou més municipis a banda de la ciutat), ha rebut 9.500 excuses per no ser a les meses del 14-F, de les quals encara en té unes 3.000 per resoldre. En el cas de Barcelona ciutat, l’Ajuntament va fer un sorteig el 21 de gener en què van sortir 17.361 noms per cobrir les 1.929 meses que hi haurà el dia de les eleccions.

A cada mesa s’assignen un president, dos vocals i dos suplents més per a cada càrrec (en total, nou persones per mesa). En el sorteig es va establir una llista aleatòria de persones per a cada mesa i es van enviar notificacions a les nou primeres. Si alguna d’aquestes s’ha excusat, s’envia la notificació a la persona següent de la llista. Tenint en compte que en la primera remesa es van enviar 17.361 notificacions, haver-ne enviat “a posteriori” 5.441 més vol dir que gairebé una de cada tres persones que la van rebre va presentar-hi al·legacions i les han acceptat.