L’Ajuntament col·locarà 22 tancats antisenglars més als barris de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi després de l’èxit de la prova pilot que es va fer el 2022, en què es van posar les tres primeres tanques als barris de Can Rectoret de les Planes i del Peu del Funicular. La instal·lació començarà després de Setmana Santa i la previsió és que estiguin totes operatives al cap de tres mesos.

Els corralets de fusta s’instal·len per evitar que els senglars bolquin els contenidors i escampin les escombraries pels carrers i pel Parc Natural de Collserola.

Una mesura costosa però efectiva

La regidora de Sarrià – Sant Gervasi, Maria Eugènia Gay, ha qualificat d’èxit les tanques antisenglars i és per això que el consistori continuarà impulsant-les: “Són molt més estètiques i més acordes amb la naturalesa de Collserola que altres opcions”, ha assegurat la regidora a betevé. Això, tot i que fa uns mesos l’Ajuntament va valorar frenar l’expansió d’aquests corralets antisenglars pel cost elevat de la mesura.

Altres mesures antisenglars en funcionament

Les tanques de fusta van ser la primera acció que va posar en marxa l’Ajuntament als barris de muntanya de la ciutat per evitar que els senglars bolquessin els contenidors d’escombraries. Però des de finals del 2022 el consistori ha estat provant altres iniciatives en diferents districtes.

A Sarrià – Sant Gervasi s’hi van instal·lar una cinquantena de contenidors amb baranes de ferro antibolcada que eviten que els senglars puguin fer palanca i tombar-los. I l’any passat es van retirar una cinquantena de papereres a Vallvidrera i les Planes per evitar que els senglars les tombessin.

Contenidor amb barana de ferro antibolcada

A Montbau, en canvi, al districte d’Horta-Guinardó, l’Ajuntament prova des fa gairebé un any una paperera antisenglars nova, el model anomenat Mundet, que funciona amb clau i no es pot capgirar.

Paperera model Mundet instal·lada a Montbau des de l’abril del 2023